Waarom noemt Erik zich Winnetou?

Ga naar Selwerd thuis pagina. Ga naar Erik's thuis pagina.
Deze pagina is 29 jan '95 voor het laatst gewijzigd.
Toen ik mijn dienstplicht 'mocht' vervullen, was mijn haar nog iets langer dan tegenwoordig. Ook de neiging om me ergens tegenin te bemoeien, was al vrij aardig ontwikkeld. Laat ik nu ook nog de oudste recruut van mijn lichting (op mijn kazerne dan) zijn (en daarmee formeel de hoogste stand van alle recruten hebben). Je kunt je het griezelscenario voor de beroepsmilitairen al voorstellen: Ik had ineens een legitieme reden om me overal mee te bemoeien, werd natuurlijk lid van de VVDM, en had na 3 weken zowel het 'handboek voor de soldaat' als het kazernereglement uit mijn hoofd geleerd.

Toen een aantal van mijn kamergenoten de gang voor de CC-kamer (CC=compagniescommandant) aan het schoonmaken waren, hoorden ze de beroeps over 'die Indiaan' spreken. Nu sliep er nog een Erik op mijn kamer, dus wat was handiger dan mij Winnetou te noemen, zeker toen sommige beroeps nogal rood werden, toen ze mij zo genoemd hoorden worden.

Ook op het Internet komt de naam Erik nogal vaak voor en tot nu toe ben ik de naam Winnetou daar nog niet tegengekomen. Best wel makkelijke keuze als je te lui bent om steeds een nieuwe username te bedenken.


Winnetou en Old Shatterhand zijn trouwens de hoofdpersonen in een aantal boeken van Karl May (1842-1912). Die boeken kan ik je niet aanraden (typisch 19e-eeuwse zalverij).